Are you living the life you dreamt of as a kid?

För ett tag sen slogs jag av den tanken. Jag går nu på fotoskola och gör precis det jag velat jättelänge nu.
Men var det verkligen såhär jag föreställde mej det?
Inte för stunden iallafall. Världens taskigaste stämning tycks ha lagt sej över klassen och vi är väldigt få inspirerade känns det som.
Allt känns lite på helspänn och råkar man säga något i lite fel tonläge får man höra att man är tjurig och ivägen. Det börjar bli ruskigt tröttsamt att försöka hjälpa folk men få hugg tillbaka. Man blir bara tagen för givet istället för uppskattad. It sucks ass from a straw, gott folk!

Jag ska dock försöka skaka av mej det mesta. Fokusera på mitt egna, det är ju trots allt för min egen skull jag är här. Och om lite mindre än två veckor får jag åka hem till Västervik, något jag längtar något obeskrivligt efter just nu! I lördags var iaf. Julia här och modellade till mina tre studiouppgifter: en modebild, en reklambild och ett porträtt. Jag gjorde min reklambild om post-it lappar, en idé jag haft ett tag men aldrig orka ta tag i förens nu.



Idag fick vi även en ny uppgift där vi ska välja tre kategorier (sport, mode, mat, produkt etc) och göra tre bildserier tills nästa vecka. Jag peppar som tusan, har en rätt bra idé till modebilderna så hoppas det blir bra.
Nu ska jag hoppa i duschen och ta det lugnt, känner mej helt uttömd på energi just nu.
Bye!


If you take it from me, live your life for yourself.

Cause when it’s all said and done you don’t need anyone else.


Åh vad jag älskar A Day To Remembers nya låt. Inte riktigt så hård som jag kanske skulle önska men still riktigt skön! Längtar nåt sjukt tills deras nya album kommer, kommer sitta perfa när jag befinner mej i Borås.

Igår redovisade vi iaf. omslagsbilderna, inte mycket att säga om det. Kändes mest som att lärarna kollade över dom och pekade ut några enstaka. Efter det redovisade vi även våra egna versionsbilder (Kenzo bilden på Elsa då i mitt fall) och det kändes så skönt. Fick nästan bara bra kritik och beröm. Lite redemption för bildspelsmisslyckandet kändes det som!
Efter skolan plåtade jag min mässbild tillsammans med Ollie och Fredrik. Testprinten ska visas upp imorgon så får se om jag ev. gör om den lite nogrannare till den riktiga printen sen.

Idag var Karolina Henke och föreläste hos oss. Vilken helgrym brud! Hon kör på i 120km/h med världens skönaste berättelser. Enormt inspirerande precis som Pieter var! Mot slutet fick vi även visa upp några av våra egna bilder och alla lovord man fick beredde nog på mitt ego något enormt, haha.


Karolina Henke fotad av mej

Imorgon ska vi redovisa observatörslayouten som jag måste plocka ihop lite snabbt efter frukost, och även gå igenom alla testprintar på mässbilderna.
Hörde rykten om party på kvällen så hoppas på något sånt. Skulle även behöva städa här, har inte lyft ett skit från golvet sen Jennie och Amanda var här...
På lördag kommer Julia hit över dagen också och modellar till mina tre studiobilder jag har i uppgift till onsdag!

Nu ska jag börja röja lite och se över min läsläxa lite om jag "kommer ihåg" ;D

If I spilt my guts

it would make a mess we can't clean up


Tisdagkväll, äntligen internet på rummet igen (omän världens segaste) och jag njuter för fulla muggar!
Det var ju något litet, skabbigt djur som gnagat av vår kära internetsladd!
Vad har nu hänt på en vecka? Massvis!
I onsdags åkte vi till Malmö och Köpenhamn och besökte Sydsvenskan och fotade lite. Drack lite cider på rummet och jag och Ollie hade "smekmånadsmiddag" på en mysig mexikansk restaurang med tända ljus! På torsdagen var vi kvar i Köpenhamn till halv 5 och besökte Politiken och fotade ännu mer på gatorna.

fredagen sprang jag ifatt bussen in till Nässjö på morgonen och fortsatte sedan till Västervik. Träffade Ema en sväng på dagen och sedan Petter innan vi drog på spelningen på mejeriet. Skulle plåtat Kickin' Laces var tanken men gav upp rätt fort eftersom den lokalen är så enormt tråkig! Amanda kom även ner, det får jag inte glömma!
Efter spelningen drog vi hem till Jennie och Rasmus och partade loss :D jag behövde ventilera lite nånstans inpå natten så försvann ut och mötte Trelin och folk innan jag släpade mej tillbaka runt 3-hugget.

lördagen efter att vi verkligen kämpat oss upp åkte jag, Jennie och Amanda tillbaka hem till Viebäck där vi plåtade och sedan drack på rummet innan vi åkte med klassen till stan. Dessvärre kom vi aldrig till krogen men shit happens liksom! På söndagen fortsatte vi att plåta innan dom drog sej hem på eftermiddagen.

Igår låg jag hemme i världens segaste förkylning och sov 24h istället! Släpade mej sedan till skolan för att fixa med lite bilder och få lite tid på internet. Printade omslagsbilden jag gjorde om och började tuscha på min 1.26GB stora mässbild (som jag nog måste tänka om helt pga. tidsbrist). Idag redovisade vi bildspelen vi satt ihop från Köpenhamn. Fick bara dålig kritik på mitt, vilket kändes väldigt tungt först men man får väl skaka av sej sånt.
Ska försöka få upp bildspelet här i bloggen någon dag för jag tycker fortf. om det, det är väl kanske för att jag har mina egna tankar om både låten och bilderna.
Fotade iaf. morgondagens uppgift med Elsa i studion efter lite mer "bemötande"lektioner med Anders.


Vi skulle (utan att titta på skärmen) ta en bra komponerad, välexponerad version av en bild vi valt ut.
Jag valde en bild på Lily Cole, världens coolaste modell! Detta och Omslagsbilden ska redovisas imorgon!

Avslutar med lite linjer från Bring me the Horizons "Don't go" för att den är som tagen ur mitt hjärta för stunden.
Jag har så mycket som bankar innanför huvudet och jag måste, verkligen måste, få ut det snart!

If I let you in, you'd just want out
If I tell you the truth, you'd vie for a lie
If you follow me, you will only get lost
If you try to get closer, we'll only lose touch

I've got real big plans

and such bad thoughts!


Äntligen har jag en stund för mej själv då jag hinner uppdatera lite!
Observatören gick väldigt bra! Vi blev som sagt avsläppta i Tranås, sov i ett trapphus och drack vin. Dagen efter liftade jag till Mjölby, duschade hos Robin och smög sedan på tåget till Norrköping där jag fick stanna över natten hos Elin :)
Kom hem dagen efter till skolan, duschade och satt sedan med bilderna i 6-7 timmar.
Om någon vill kolla bilderna så finns dom på 27-29 september i min bilddagbok, gästlösenet är "morot" ifall någon inte har bilddagbok, haha.

Idag redovisade vi då dom fem bilderna och jag känner mej väldigt nöjd med den respons jag fick.
Tänkte slänga upp dom i min portfolio när jag pillat ihop det lite snyggt med texten.
Slänger upp en länk då ifall någon vill kolla!
Imorgon ska vi även redovisa texten vi skrivit om upplevelsen, får väl se hur det går.

Förra veckan bestod annars med en skolresa till Gränna och Omberg på torsdagen. Under den dagen hade vi även uppgiften "omslagsbilden" att göra. Jag hade ju förberett nada men som tur var hade vi sminket med och en schal som Olivia hade. Det och Emily som modell är allt som krävs! Blev skitnajs!


Min omslagsbild, vill egentligen ha Elle-loggan men snodde dit Vogue sålänge eftersom jag hittade den!

På fredagen hade vi heldag i Lightroom med David Holmström/Brohede och jag tror jag fann himmelriket! Åh denna effektivitet, att jag inte provat på det innan!
Elin kom hit på besök på lördagen så det blev en hel del plåtande då jag även passade på att köra tethered shooting till imacen, skitsmidigt och superbra!
Elin A hade snott våra pocket wizards så hade en ursäkt att låna Jockes Mark II och plåta med den eftersom att min kamera saknar hål till synksladden ;D

På lördagkvällen fick vi även bevittna det speedade/halvpackade matattentatet i Skogsbrynet 2 som genomfördes av ett gäng av mina kära klasskamrater xD herregud vilken syn! Kastade ägg och knytkalas för att inte tala om överfallet på Ollies rum haha!

Slänger in en bild på Elin från i lördags också!

Hello Sailor!

Nu ska jag äntligen ta lite välbehövd, lugn tid för mej själv!
Jag ska snart hoppa i duschen, sen hälla upp ett glas vin (eftersom jag inte rörde mitt tetra i helgen) och lägga mej och dega i sängen framför nån film.
Gud vad jag älskar det här med att bo själv! :D
Pusshej!

RSS 2.0