Five hundred twenty five thousand six hundred minutes

How do you measure, measure a year?

JANUARI


Började året med att klippa av det mesta av håret. Åkte till Götet och hälsade på Helena samt var med och plåtade under Nellys reklamfilmsinspelning. Nya terminen startade i Viebäck och jag plåtade hungriga asiater till en uppgift.

FEBRUARI


I februari var vi trötta på snön. Jag och Helena styrde upp mini-festival-kväll i Skogsbrynet med Langos och dricka. Det kommersiella projektet plåtades på Palladium i viken tillsammans med ett grymt team. Jag och Jennie styrde fötterna mot Norrköping en helg för att fira Minna som fyllde 22. Månaden avrundades med inspelning av skräckfilm i ödehuset till våran video-uppgift vi hade i skolan.

MARS


Min favorit-korean fyllde inte-längre-tonåring så det firades med tidernas sötaste tårta. Jag assade Linda under hennes tea-party plåtning i ödehuset och det plåtades för fullt till portfolion. Lotta infann sej på skolan över några dagar för att leka i studion. Åkte hem till viken på en 3-veckors visit men tröttnade direkt och åkte till Linköping för att hälsa på Anna istället.

APRIL


Jag och Evelina drog till London under vårt utlandsreportage och plåtade och levde livet i värmen. Kom hem till ett kallt Sverige och firade påsk i viken med traditionell 3-dagars-fest. Återvände till Viebäck och slogs av häpnad när det i slutet av april började snöa.

MAJ


I maj sken solen klart i Viebäck så skolarbetet bojkottades för bad i sjön. Det plåtades blomstilleben och porträtt till Gamlebyansökan innan det bar av till Stockholm för att gå på föreläsningar och studiebesök. Bodde hos Emily och passade på att få ett för evigt bevarat minne på benet. Kom hem, åkte på intagningsintervju i byn och kom tillbaka till Viebäck lagom för modell-helg med modeller från Model One och stylister där. Åkte några dagar senare tillbaka till Stockholm med Linda för att plåta för cocoo.se

JUNI


Första dagarna i juni bestod av grillning och sista festandet tillsammans med klassen innan vi slutade på Viebäck. Mitt hår åtog sej en blåare nyans och jag drog till underbara Uppcon igen. Flyttade sen hem till Västervik igen och umgicks med folk.

JULI


Juli var en månad endast bevarad i mobilbilder, rörde inte min systemkamera. Jobbade på posten igen med att köra min gula gamla postbil. Drack massa öl med brorsan och annat trevligt folk under dom lediga stunderna och fina Marie var i världens mest idiotiska olycka.

AUGUSTI


Jag, Jennie, Fabbe och Minna tog en spontantrip till Jönköping och gick på BREAK'11 och krogade lite spontant. Något av det roligaste jag gjort på sommaren faktiskt. Det drog sej mot skolstart och Linda flyttade in i byn tidigt så hon var med och assisterade under plåtningar. Slutligen var det dags även för mej att flytta in på internatet i Gamleby.

SEPTEMBER


Skolan kickade igång med första uppgifterna. Det plåtades för fullt i både studion och utomhus. Sommarens sista varma dag gick vi på Gamlebymarknaden och tog sedan med oss lite dricka och satte oss på bryggan nere vid vattnet och hade det trevligt. Jag tog med mej kameran på fest i viken för att plåta till min Sell Out 2 uppgift och fick Elin att däcka på toaletten.

OKTOBER


Oktober kick-startade med maskerad på internatet som sedan fortsatte ner på Ubbes. Lite folk från YH1 plus Issa var och hälsade på en helg. Annars fortsatte allt som vanligt, Astrid (vår lilla internatshund) hade funnit en bra plats i vår internatsfamilj. Johan Westin besökte även skolan för att ha dubbla ljuskurser med oss.

NOVEMBER


I November hade jag panik över Alternative-uppgiften till Stockholm och plåtade diverse olika versioner. Var i Stockholm med klassen för kick-off och fest samt såg Skrillex med Olivia och Oskar. På internatet var det julstök och pepparkaksbak innan vi var ett gäng som åkte till Paris i några dagar.

DECEMBER


Jag fyllde 21 i december och blev överraskad med finaste tårtan (cheesecaken). Skolan rullade på med främst Digital Stillbild B stress men även en del föreläsningar. Jag försökte plåta lite för att hålla kreativiteten uppe och dränkte bland annat Jennifer i babyolja med Lindas hjälp. Julafton kom och spenderades i Motala med släkten och sen var det röjarparty delux på juldagen.

Nu är det nyårsafton och det är snart dags att kliva ur sängen och börja göra sej redo. Middag hos Agnes och sedan fest står på schemat. Måste säga att för min del har 2011 varit ett väldigt bra år, kanske inte fått göra allt jag velat men det har varit så himla mycket bra grejer ändå. Får hoppas på att 2012 blir minst lika bra och att världen inte går under ;)

GOTT NYTT ÅR på er där ute! ♥

The holes in my apologies


I know I gave it to you months ago. I know you're trying to forget.

Idag träffade jag Jennie, Rasmus, Kasper och saknade Marie en stund på stan. Tog även en fika med Ema innan jag träffade Kägo, checkade second hand och slutligen hade filmmys i hans soffa.
Ibland är det skönt att vara i Västervik!

Merry Christmas!

Tänkte bara önska en God Jul och såntdär som tillhör!
Har nyss ätit frukost hemma och öppnar julstrumporna, finsk pojke är glad :3
Ska snart sätta mej i bilen med mamma och pappa och åka iväg till Motala för att fira jul med min moster med man och mina kusiner.


(Eftersom du glömt re-claima din fluga Jimmy, så snodde jag den dagen till ära :D hihi)
Men hoppas ni alla där ute får en bra dag med julmat, kärlek, Kalle Anka, julklappar eller vad ni nu har för planer för dagen.

Hyvää Joulua! ♥

Vendredi - La fin

Sista kvällen åkte vi, tillsammans med Jimmys vän Anissa, till Latinkvarteren för att äta middag. Hittade en mysig restaurang som hade bra saker att välja på.


Vi drog oss sedan vidare till hostelet, korkade upp och förfestade innan vi slutade på nattklubben Rex och dansade loss. Jimmy och jag vandra åter genom Paris hem istället för att ta taxi, duschade, packade och begav oss sedan direkt till flygplatsen.


Så avslutades en kort men väldigt bra trip till Paris.
Jag som alltid sagt att jag aldrig velat åka till Paris måste säga att jag återvände en omvänd ateist! ♥

Vendredi - anniversaire le Jimmy

På fredagen var det en trött liten kines som väcktes av ett gäng trötta klasskamrater på hostelrummet i Paris. Skönsång (om det kan kallas det) och en flaska skumpa inledde Jimmys födelsedag innan alla gick för att sova en liten stund till.


Efter ytterliggare sömn så hamnade vi på en julmarknad och sedan splittade vi upp oss. Jag, Markus, Jimmy, Tina och Jossan åkte för att kolla in en Second Hand affär som Tina fått nys om.


Huken-Tina har tröttnat på att släpa på väskor och kamerautrustning.


På eftermiddagen splittade vi upp ännu mer och jag följde med Tina för att assa henne under en plåtning med en tjej hon hade pratat med som bodde i Paris.


Jeudi - Les Halles et le Sacré Coeur

När vi kommit ner på fast mark igen mötte vi upp Jimmy och Jossan och tog oss till Les Halles, en stor galleria, för att möta upp Tina och kolla i affärer. Vi fann där en gammaldags fotoautomat som framkallade och allt så självklart fastnade vi vid den ett tag.


Jag lämnade mina klassisar och drog i förväg till Sacré Coeur för att möta upp Hella som jag inte träffat på år och dar. Klassen kom ikapp senare och vi utforskade lite och avrundade på en mysig restaurang.


På kvällen förfestade vi på Hostelrummen innan vi begav oss ut på en ganska misslyckad krogrunda. Tjejerna tog en taxi hem medans ja, Jimmy och Markus var manly men och vandrade hem genom Paris mindre charmiga kvarter.

Jeudi - La Tour Eiffel

På torsdagen begav sej jag, Adam, Linda, Jennifer och Markus tillbaka för att åka upp i Eiffeltornet. Vi hoppade det dagen innan pga massiva köer.


Det blåste riktigt mycket på toppen och höjdskräcken kickade in lite när man kände hur tornet svajade.
Jag lyckades även mynta resans smartaste uttalande: "Undra om man kan se Eiffeltornet här uppifrån?"


Mercredi - Paris by night

När solen gick ner över Paris skulle vi bege oss vidare när Jossan märkte att hon tappat sin iphone. Några paniksamtal senare, en titt på en video på min kamera där hon hoppar i en lövhög och en snabb Jimmy så hade hon åter mobilen i sitt förvar.

Eftersom vi åter igen befann oss vid eiffeltornet bestämde vi oss för att stanna och kolla på ljusföreställningen och sedan dra vidare till Champs-Élysées och Triumfbågen.


Eftersom jag och Jossan bara fått i oss rödvin och varsin chokladcrêpe så avslutade vi kvällen med Tina på en jättemysig restaurang över gatan vid hostelet.

Mercredi - Bienvenue à Paris

På onsdagen landade vi slutligen i Paris och åkte till vårt Peace & Love Hostel.
Vi hade världens minsta rum, världens skummaste dusch, världens trängsta trappa men en väldigt fin utsikt!
Första dagen började på en liten restaurang nära hostelet. Jag och Jossan råkade snegla in i köket och vägrade äta där och nöjde oss med rödvin istället. Efter matbesöket åkte vi vidare och kikade på Eiffeltornet.

Pre Paris

Tisdagen den 29e november packade jag, Markus, Jennifer, Jimmy, Tina, Linda och Adam våra resväskor och satte oss på tåget till Jossan i Linköping. Vi käkade middag ute på Steves och slängde oss sedan i säng sedan eftersom att vi skulle upp vid 3 för att ta flygbussen ut till Skavsta och sedan vidare mot Paris.

Markus demonstrerar hur Jossan smått agressiva katt ser ut i attack-läge!

And I can tell just what you want

you don't want to be alone.


Resultatet av plåtningen med Olivia jag hade i veckan.
Idag faller snön i byn och internatet gapar tomt när nästan alla har åkt hem. Vi är tre personer från klassen kvar och några ifrån GF.
Det är nästan läskigt hur tyst det är där men det är bara att göra det bästa av saken.
Ska lyckas peppa upp i rejäl julstämning innan jag åker hem till Västervik för jullov nästa vecka!

Until next time ♥

Rumour has it she ain't got your love anymore

Idag har vi haft bildanalys tillsammans med Carina Milde, genial feminist tillika råskön flata! Genusfrågor och diskutioner om den moraliska plikten vi egentligen har i vårat skapande.

Efter det så mutade jag Olivia med godis för att få limma massa skit på henne och plåta i studion. Raceade till pressbyrån med Jossan för att köpa en sockerkick till kvällen och nu ska jag kolla igenom lite bilder innan jag ska hem och duscha till levande ljus eftersom någon propp gått på internatet som gör att min toabelysning inte fungerar alls!


15:59

Jag kan klara av att krossa mitt eget hjärta, jag gör det alltför ofta.
Men jag hatar mej själv för att jag krossat ditt.

Love or hate, it's a war either way.

Speeding heartbeats

Det har nu hunnit bli december månad. Jag har hunnit med en resa till Paris med ett gäng från klassen och även hunnit bli ett helt år äldre, level 21 achieved!

Det är onsdag nu, vi landade i Skavsta i lördagsmorse efter att ha gått direkt från krogen till hostelet för att packa och sedan dra direkt till flygplatsen.
Sussade iallafall lite på Jimmys axel innan man var tillbaka i Gamleby då det bara var att dra igång festandet igen. Slutade kvällen på Palladium med för många gratis-shots haha.

Vaknade morgonen efter med världens (och då menar jag det) hemskaste bakfylla. Satt och dog i soffan då klassen överraskade mej med firande och Jimmy hade stått uppe hela natten för att göra mej världens finaste cheesecake, hur söt får man vara?!

Blev en lugn och skön födelsedag med min underbara lilla internatsfamilj. På kvällen satt vi 6 pers på övervåningen och bölade ikapp till Jonas Gardells "De halvt dolda".

I veckan har vi haft två föreläsningar, den ena om Linkimage och den andra om Superfeminism i konsten ungeför, väldigt intressanta båda två. Igår oljade jag dessutom in Jennifer och plåtade henne i studion sådär skitit och rått:

I afton ställer Jimmy till med storkalas på internatet och det avslutas nog med lite vin så ska väl försöka få lite jobb gjort innan dess.

Until next time ♥

RSS 2.0