You ask why I'm so blue

I've been holding my breath for you


I See Stars, så sjukt bra! Världens peppmusik, kan verkligen inte förstå varför jag inte hittat dom innan. Texten ovan kommer från deras låt Wonderland!
I onsdags var det en usel dag. Fick mail från Per på morgonen att bilderna inte riktigt höll för Nelly-mag men att dom var riktigt bra. Surt men vad gör man?!

Hela dagen bestod sedan av föreläsning om DSLR-filmning med David Bicho och Gustav Funk. Stundvis intressant men väldigt lång föreläsning. Igår fick vi i grupper i uppgift att över dagen spela in en liten film för att testa möjligheterna som finns med det. Mina grupp åkte till ett övergivet hus i Malmbäck för att spela in någon typ av skräckfilm.
Vi kom överrens om lite olika scener där alla fick välja någonting att filma och vi andra fick turas om att modella och assistera. Jag passade på att ta några stillbilder på Emily medans jag filmade mina klipp på henne:
Vi filmade fram till kvällen och satte oss sedan för att redigera allt i Premier Pro och After Effects. Efter hundra hjärnsläpp och raseriutbrott senare gick dom flesta över till iMovie istället. Jag lyckades lägga en kurva, maska och dra i färgerna i After Effects innan jag gav upp.
Här är iallafall det lilla klipp jag lyckades få ihop under gårdagen:

Haunting from Tony Ottosson on Vimeo.


Det var väldigt roligt att använda kameran till filmning istället, det ger helt andra möjligheter och man får tänka på helt andra sätt än som stillbildsfotograf. Har tankar på att ev. genomföra något litet filmprojekt under kommande två veckor eftersom jag inte har praktik utan är i Västervik och jobbar med egna projekt istället.


Nu är filmen ihopklippt och vi ska snart redovisa det hela. Ska bli kul att se vad dom andra i klassen lyckats jobba ihop! Efter det är det lunch och sen sticker jag och Emily till Västervik to rock that bitch!

Byebye


She stands at the shoreline, with hands in the air.

Her words miss the dark light, does anyone care?


Rise Against nya låt sätter sej mer och mer för varje gång jag lyssnar på den! Finns här för dom som vill lyssna!
A Skylit Drive fortsätter också att pumpa ut låtar från deras kommande skiva som kmr om nån enstaka vecka. Åh så ny musik kan peppa en!

Idag har jag varit en hel vecka i skogen men det känns snarare som en månad. Tiden går verkligen hälften så långsamt här ute! Mestadels har dagarna fram till nu fördrivits med att retusha bilder och dylikt. I fredags tog jag mej en spontanfylla som slutade med att jag och Jonas satt och drack öl med våra grannar innan jag däckade inne i mitt badrum. Ibland är det skönt att bo ensam!

Idag hade vi i det kommersiella spåret redovisning efter att dom redaktionella hade igår. Kändes som jag fick bra respons på mitt arbete och tushade och skickade in dom sista bilderna idag till Nelly så får vi se om det blir något av det.
I övrigt är det mest spännande idag att jag hittade ett roligt märke på min ciderflaska när jag drack i duschen (i vanlig ordning)Imorgon kommer David Bicho och Gustav Funck till skolan för vi ska ha rörlig bild resterande veckan. På fredag packar jag mina väskor och Emily i bilen och åker ner till Västervik för att visa henne min hemstad. Ska bli riktigt roligt!

Until next time!

Throw your cameras in the air

and wave them like you just don't care

Sedan skolan startade för vårterminen har vi, emellan uppgifter och föreläsningar, planerat våra egna projekt (kommersiella eller redaktionella). Jag som valde den kommersiella delen gjorde mitt kommersiella projekt för Nelly.com eftersom att Per redan tyckte att jag skulle samarbeta med dom på något sätt.

Dom senaste veckorna har jag alltså planerat, ring runt, varit på möten och pusslat ihop alla bitar för att till slut plåta, vilket skedde i måndags. Dagen började som rent helvete men som tur var löste sej allting bra till sist. Jag gick upp tidigt på morgonen för att åka bort till posten och hämta ut paketet med kläderna. Efter en riktigt lång stund med datastrul och en vända hem för att hämta kolli-numret fick jag vet att "Nej tyvärr det var visst i Jönköping inatt så det har inte kommit. Det kanske inte kommer idag heller".

Efter diverse svordummar, panikutbrott och telefonsamtal åkte jag till Coop och gav dom mitt nr att ringa så fort posten kom så dom kunde kolla om mitt paket fanns med. Det styrdes upp en back-up plan och vi skulle fixa med modellerna trots allt ifall att kläderna skulle komma. När jag vid halv 12 åkte för att hämta Lotta så ringde dom från Coop så jag tog en sväng förbi och jajamensan, där låg mitt 14kg paket med Nellyprover och väntade!Amanda kom hem till mej och smink- & hårstylingen påbörjades. Jag hämtade senare upp Marie, Philip och Jennie också. Jennie hjälpte till att fixa med kläderna och folk fick springa mellan smink och fitting. Runt halv 2 åkte jag och Jennie för att handla sista minuten grejer innan vi åkte i förväg till Palladium för att rigga lamporna.
Amanda & CO var snart hack i häl och stylingen fortsatte på Palle och plåtandet började!
Död Makeup-artist mitt i plåtningen! haha

Runt 7 var vi äntligen klara på Palladium och hade jobbat igen dom 4 timmar vi missade rätt bra ändå! Det var en trött Tony som sedan kollapsade i sängen hemma och kollade på the Tourist med Petter.
Dessa bilder är det då jag spenderat den mesta tiden med att tuscha den här veckan, and I'm still working!
Slänger upp en liten preview på closeup bilderna vi tog på skorna:Until next time!


RSS 2.0