We should always know that we can do everything

I torsdags bilade jag och Linda från Viebäck till Stockholm för att jag skulle göra en plåtning för Cocoo.se. Efter några felkörningar hittade vi till slut hem till Coco på långholmen. Plåtningen flöt på bra och snabbt så efter det och en sen frukost med Coco så bilade vi hem igen. På vägen stannade vi till i Norrköping för att vi ville belöna oss med lite kläder inför sommaren samt äta på Max :3 mmm!
Tog även en avstickare vid Gränna för att köpa godis och besöka en ruin jag nu glömt namnet på haha.



I helgen var det sista festandet med klassen och dylikt så blev inte så mycket arbete gjort. Idag har jag däremot suttit och retushat så mycket jag hunnit emellan avslutningsmiddagar och tittande på gamla självporträtt och ansökningsbilderna med klassen. Lite såhär ser det ut änsålänge på min skärm:


Idag kom även det underbara beskedet att jag antagits till Reklam och Magasin 3D/CGI i Gamleby! :D Fick egentligen reda på det i fredags när Jonas och Oskar ringde och skrämde slag på mej innan dom önskade mej välkommen till Gamleby. Kändes dock riktigt först nu när det stod där, svart på vitt!

Happy days, det flyter på så himla bra nu för tiden trots att jag är så stressad. Ju skönare blir det ju att njuta när jag äntligen får lov på onsdag och flyttar hem till gamla Västervik igen :)
I helgen är det Uppcon också, så dags att dra fram den inre nörden och åka till världens gladaste plats!

Bye ;D

I'm far from home, it's for the better

What we dream, is all that matters


I helgen har det varit full rulle på Viebäck! Vi har haft modeller här från Model One och stylister för att plåta, plåta, plåta! Jag plåtade på söndagen (eftersom att jag var i Gamleby/Västervik på fredagen och lördagen) så här kommer lite behind the scenes bilder och sedan lite färdiga modellbilder.

ORATION: none">
Jag och Gustav började med Hira som modell och turasdes om med att plåta/assa. På eftermiddagen fick jag även plåta lite med Sabine utanför skolan.
/>
Modell: Hira Shah       Foto & Retush: Me       MUA: Jenny Wall       Ass: Gustav Fjällström
Model: Hira Shah       Foto & Retush: Jag        MUA: Jenny Wall
Modell: Sabine Malmberg      Foto & Retush: Jag      MUA: Linda Gjörloff         Ass: Linda Petersson

Detta är vad som fixats hittills, plus lite vanliga modell-porträtt och sådant. Blir lite tush, print och fix i veckan sen på torsdag drar jag med Linda till Stockholm för ett fotojobb. Ska blir spännande faktiskt! :D

Until next time!

That's why we stick to your game plans and party lines

But at night we're conspiring by candlelight

Blir ett snabbt inlägg om allt som hänt efter London. Det var ju ett tag sen nu då det är den 21 maj idag!
Är sämst på at uppdatera i tid så det blir stora klumpinlägg istället haha, men fyller i luckorna mest för min egen skull så att jag kan gå tillbaka och kolla vad jag sysslat med :)

Påskhelgen (helgen efter hemkomsten från Brittiska riket) så var det påsk vilket innebar påskpartaj tre dagar i rad! Jag, Amanda, Fabbe och Minna satt på gamla kullen i parken på torsdagen och sällskapsdrack. På fredagen var jag med Minna, Jennie, Amanda, Rasmus och Diana på kullen innan vi drog hem till mej och slutligen Palladium för min del. Amanda och Jennie hade glömt kniven hemma så dom gick skära sin tequila-citron med ett gammalt kort! På lördagen var det Hockey/Fest hos Fabbe och sen Kickin' Laces spelning på Stadt och massa annat skoj :) (Hurra för iPhonebilder btw :D)



Emily kom sen till stan helgen därpå (efter att jag spenderat en vecka i skogen med fixade av bilder och dylikt) så det blev partaj och Valborgsfirande hemma i Elins trofasta gamla partyborg! Veckan efter snöade det ute i skogen och mitt hår hade blivit några nyanser ljusare. Vi gick även igenom alla ansökningsbilder från kommande fotoelever.







På helgen drog jag hem för att fira Mickan som fyllde år, väldigt trevlig tillställning!
Väl tillbaka på skolan hade vi Fotomarathon som vår lärare fixade och vi passade på att sola och bada i värmen som omgav Viebäck innan det var dags att åka till Stockholm med klassen :)





Åkte till Stockholm med tåg på fredagen och blev uppmött av Emily. Vi åkte till studion direkt så fick hon köra en tatuering på mitt ben :) Hon är sjukt duktig för att bara ha hållt på i typ 3 veckor! Jessica kom också upp på kvällen så vi chillade i Tumba hos Emilys pappa. På lördagen var det Jess tur att bli gaddad och sen mötte vi upp Amanda på centralstationen och käkade och drack i Tumba resten av kvällen.

På söndagen hade klassen vernissage på KG52 med vår utställning "Till Gunilla". Sjukt internt namn och kanske inte det mest seriösa men vad sjutton, vi är inte så seriösa alla gånger! Efter vernissagen hade vi föreläning med Emma Svensson (Rockfoto). På lördagen tog jag och klass-Emily en tur på stan och hade sedan några timmars föreläsning med Anders Petersen. Efteråt var det en till föreläsning men jag och Emily skolkade för att dricka i Tegnérlunden istället och njuta av Stockholm (Du får skälla när jag kommer hem mamma, aja baja!). På tisdagen hade vi föreläsning med Bingo Rimér och en rundvandring på Fotoskolan Stockholm innan vi hoppade på tåget hem.









Dom senaste dagarna i skolan har varit sjukt stressiga. Har fixar med mina uppgiftsbilder till Gamleby och retushat och skickat iväg massa bilder som legat på lager länge. Igår (fredag) hade jag min intervju på Gamleby så jag och Olivia bilade ner. Det kändes bra men man vet aldrig riktigt, nu har jag iaf. gjort allt jag kan för stunden så får vi se hur det artar sej!
På kvällen åt jag middag med familjen innan jag mötte Petter för första uteserveringsölen på Harrys innan vi fick på bio och såg nya Pirates of the Carribean (som i min mening var väldigt bra).

Bilade tillbaka till skolan idag och hade grillmys med några i klassen bakom vårat internat. Kommer säkerligen bilder snart (om hundra år om jag känner mej rätt) för imorgon ska det plåtas modeller som kommer hit från Model One agenturen i Götebort!

Until next time!

London - Part IV

Torsdagen andra veckan spenderades med att leta reda på Brick Lane för att plåta street och för att jag ville förbi min favoritaffär Drop Dead! :3





På fredagen så degade vi på dagen och tog en sista tur till Primark för sista shoppingen på den guldgruvan! På eftermiddagen tog jag, Evelina och Marcus (en kille som bor hos Eves kusin som vi lärde känna) tunnelbanan till Covent Garden för en sista fin utemiddag!
Middagen uteblev dock så vi körde på drinkar för hela slanten istället, vinglade till bussen vid klockan halv 7 och tillbaka till Elephant & Castle för att dricka mer.
Jag och Eve drog sedan till nattklubben Egg för att se Pendulum DJset som vi hade biljetter till. Helt sjuk kväll, spydde, däckade på krogen, dansade som en idiot, köpte mat till en hemlös och däckade sen på soffan i Brixton på morgonkvisten! 







Sov hela lördagen och på söndagen var det bara att packa och fixa det sista innan jag och Evelina åkte med tuben till Victoria. Tog en buss ut till flygplatsen och sov nån timme där innan vi flög hem vid 06.15.





London ♥

London - Part III: Hard work, work

På måndagen sken solen så jag passade på att laga lite billig mat och skriva lite vykort. På eftermiddagen så tog jag och Evelina tuben till Camden men när vi klev ut så spöregnade det. Genomblöta så vandrade vi genom Camden, vidare ner till Kings Cross och slutligen tog vi bussen till London Bridge och Tower Bridge.









Tisdag och Onsdag bestod av massa jobb då jag och Evelina plåtade massa modeller till våran skoluppgift. Vi åkte ju faktiskt till London för att plåta mode. Jag la ut 1000spänn på kläder och en ruskigt rosa väska bara för att det fanns tillgängligt haha. (Lämnade givetvis tillbaka kläderna sen lite sneaky och fick pengarna tillbaka!)






Bild 1: Modell - Sara Penzar       Bild 2: Modell: Pauline Smitz / Ass: Ida Scharf     Bild 3: Modell: Ida Scharf / Ass: Evelina Alvarsson

London - part II

På torsdagen var det stekhett så jag och Evelina möttes upp i tunnelbanan för att åka till Hyde Park och njuta av vädret! Efter att ha grillats ett tag åt vi på restaurangen som låg brevid sjön i parken, väldigt gott!
Knallade sedan vidare ner till Big Ben och London Eye för att turista och passade på att kolla på lite Street Performers.
Fredagen innebar lunch på en asiatisk hälsorestaurang vid namn Itsu på Picadilly samt lite affärskollande efter fotograferingsmaterial. På eftermiddagen åkte jag och Evelina till Brixton för barbeque-party och bonfire på bakgården. Natten slutade vid 6 på morgonen när vi kom hem från nattklubben Fabric och krashade i sofforna hos Evelinas kusin!
På lördagen gjorde vi inte så mycket men på kvällen beslutade jag och Evelina oss för att ha finmiddag ute på restaurangen där hennes kusin jobbar i Covent Garden. Väldigt lagom och trevligt :)
På söndagen jobbade alla i Brixton så jag sov i stort sett hela dagen, sliten som man var efter helgen haha!

London - part I

Tänkte summera Londonresan lite här också även om typ alla bilder redan finns på min bilddagbok (eller Dayview som det nu heter) och facebook!

Vi flög till Stansted måndagen den 4e april. Väl framme sa vi hej då till Jocke som skulle till Cambridge och jag och Evelina tog bussen in till ett varm och soligt London. Där möttes vi av hennes kusin Carro. Vi fixade med tunnelbanekort (s k. oysters) och tog tuben hem till deras hus i Elephant & Castle. På eftermiddagen kollade vi runt lite på Oxford, Regent street och Piccadilly!
På tisdagen var det mulet så vi beslutade att kolla runt lite affärer på Picadilly. Vi gick vidare ner genom Green Park, där vi möttes av nyfikna ekorrar, förbi Buckingham Palace och sedan ner till Harrods.
På onsdagen flyttade jag ut från Elephant & Castle och vidare till Pauline i Brixton. Följde med henne och hennes huskompis Sara till parken för att njuta av det fina vädret. På kvällen åkte jag och Sara in till Camden för att gå på spelning men det kostade massvis eftersom att Pete Doherty tydligen var där. Vi skippade det och gick till en jättehärlig krog istället för att dricka och snacka lite :)

RSS 2.0